nieuws

NNEK koppelt eigen fondsenplatform aan Figlo-platform

Archief

Het Noordnederlands Effektenkantoor (NNEK) heeft het eigen fondsenplatform gekoppeld aan het zogenaamde Figlo-platform. Hierdoor kunnen de aangesloten financieel adviseurs de beleggingsrekening van hun klant koppelen aan de gehele financiële planning binnen dit multifunctionele advies- en informatieplatform.

NNEK koppelt eigen fondsenplatform aan Figlo-platform

"Als gevolg hiervan kan de adviseur zijn klant alle voorkomende diensten bieden; van een kasboekoverzicht tot een uitvoerige hypotheekberekening en een complexe financiële planning met advisering", zegt Mark Boskamp van NNEK. Het NNEK-fondsenplatform draait vanaf 2009 en heeft ruim 120 gebruikers, een aantal dat volgens Boskamp de laatste drie maanden is verdubbeld. "De eerste van dit type platforms, of 'wraps', is in 2000 in Engeland opgericht", zegt hij. "Ruim tien jaar later kent de markt daar 25 aanbieders van wraps met een totaal bewaard vermogen van $ 200 mld. "De distributie van deze fondsen naar de particuliere markt is voor 93% van de fondsen in handen van onafhankelijk financieel adviseurs, terwijl banken slechts 7% voor hun rekening nemen." Boskamp verwacht dat Nederland dit voorbeeld zal volgen.

Reageer op dit artikel