nieuws

Nationale-Nederlanden splitst zich

Archief

Nationale-Nederlanden splitst zijn consumentenbedrijf in een onderdeel dat levensverzekeringen van bestaande klanten beheert en een onderdeel dat verzekeringen en bancaire producten aan nieuwe klanten verkoopt. Dat zegt Tom Kliphuis, topman van Nationale-Nederlanden, in een ­gesprek met Het Financieele Dagblad.

Nationale-Nederlanden splitst zich

Als het onderdeel dat oude polissen beheert (Nationale-Nederlanden Services) goed draait, kan het op termijn ook portefeuilles oude levenpolissen van andere verzekeraars overnemen en beheren. Nationale-Nederlanden Services wordt dan misschien verkocht.
Nationale-Nederlanden maakt vandaag een nieuwe reorganisatieronde bekend die het bedrijf moet helpen klaarstomen voor de beursgang van het Europees-Aziatische verzekeringsbedrijf van ING Groep volgend jaar. ING wil in 2012 ook zijn Amerikaanse verzekeringstak naar de beurs brengen.

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

  

'Consument nu onze klant, minder de tussenpersoon'

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Onderzoek: financiele sector op de schop

(Gelderlander, pag 13)

 

Spaarrekening en hypotheek gewantrouwd

(De Telegraaf)

 

Interpolis gooit drogist eruit na elf overvallen

(De Telegraaf, pag. 11)

 

Zorgpremies lijken steeds meer op elkaar

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

 

Delta Lloyd snijdt in kosten

(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel