nieuws

Meijerink (NBG): ‘Adfiz heeft zichzelf in lastige situatie gebracht’

Archief

Bart Meijerink, directeur van NBG Finance, vindt dat Adfiz ver onder de maat functioneert. Er is te snel ingestemd met het provisieverbod op complexe producten en in de woekerpolisaffaire is een onzinnige deal gesloten met verzekeraars, zegt hij in een interview in het vandaag verschenen nummer van AM.

Meijerink (NBG): ‘Adfiz heeft zichzelf in lastige situatie gebracht’

"Ze zijn meegegaan in het provisieverbod voor complexe producten, zonder daar vooraf harde randvoorwaarden bij te stellen. Ze wilden zo graag de provisie op schadeverzekeringen overeind houden, dat ze razendsnel en zonder overleg instemden met dit verbod." Ook in de woekerpolisaffaire vindt hij de opstelling van Adfiz laakbaar en onvoldoende. "Ze hebben van het begin af aan onvoldoende afstand genomen van de verantwoordelijkheid voor de producten. Die ligt bij de aanbieders, maar ik begrijp dat ze een deal hebben met verzekeraars. Daarbij is afgesproken dat de aanbieders – in ruil voor de gematigde opstelling van Adfiz – het intermediair niet zouden betrekken in procedures die klanten zouden kunnen aanspannen tegen verzekeraars en tussenpersonen. Dat is een onzinnige deal", zegt hij. "Je geeft iets weg, waarvoor je niets terugkrijgt. Een gemiste kans om het intermediair meer onafhankelijk te positioneren van de aanbieders!" Door die afspraak heeft Adfiz zichzelf volgens Meijerink in een uiterst lastige situatie gebracht. "Voor ons was dit in elk geval aanleiding om ons lidmaatschap op te zeggen."

Reageer op dit artikel