nieuws

Meerderheid intermediair is voor boycot De meeste adviseurs zien

Archief

in de recente stap van Nationale-Nederlanden om onder eigen label ook via internet polissen te gaan verkopen een reden om de maatschappij voortaan links te laten liggen, zo blijkt uit de peiling die de afgelopen twee weken op AM Web stond

De peiling trok een recordaantal stemmers – 3.314 in totaal – van wie 61% zich kan vinden in een boycot. Bijna één op de drie stemmers (32%) ziet NN nu simpelweg als directe concurrent, terwijl een bijna even grote groep (29%) vindt dat de ING-dochter het intermediair een dolstoot in de rug toedient. Een kleine 40% van de stemmers bekijkt het meer praktisch. Ruim de helft van hen ziet niets in een boycot, omdat NN nu eenmaal in het aanbod van een onafhankelijk adviseur thuishoort; de rest verwacht dat meer maatschappijen NN gaan volgen. Meest gelezen In de tweede helft van oktober zorgde de stap van NN opnieuw voor het meest gelezen nieuwsbericht op AM Web. De reactie van Adfiz ("NN faalt") was voor 78 AM Web-bezoekers reden om in de pen te klimmen, vooral om afkeuring uit te spreken. Luuk Rensen is genuanceerder: "Naar mijn gevoel is NN druk bezig orde op zaken te stellen – dit doen intermediairs immers toch ook?" "Adfiz laat zich geweldig in de kaart kijken", reageert ‘Pinpanter’. "Men ziet kennelijk zelf ook geen meerwaarde meer voor de ATP en daarom moet diens positie door middel van boycots beschermd worden." Andere veelgelezen items op AM Web betroffen vaste klant Cinjee Advies, de verslechterde resultaten van levensverzekeraars en adviseur Jos Koets. Zijn strijd om niet meer in de Independer-ranglijst van hypotheekadviseurs te worden opgenomen, trok in week 2 van oktober de meeste lezers en de meeste (87) reacties: "Wat een grote hoeveelheid reacties. Het houdt ons dus erg bezig. Dat geeft mijns inziens aan dat de adviseursvergelijking (wel of niet bij Independer) een erg belangrijke ontwikkeling lijkt te worden", zo concludeert reageerder ‘Jan de Jong’.

Reageer op dit artikel