nieuws

Meer hypotheek tweeverdieners

Archief

Tweeverdieners met lage inkomens kunnen volgend jaar tot wel dertigduizend euro meer lenen voor de aankoop van een huis, aldus De Telegraaf vandaag. Dit is het gevolg van nieuwe voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De Nederlandse banken zullen deze verruiming volgen.

Meer hypotheek tweeverdieners

Vanaf 1 januari 2012 kan een alleenverdiener op basis van inkomen minder lenen. Budgetinstituut Nibud heeft namelijk de woonquote, het deel van het inkomen dat mag opgaan aan woonlasten, verlaagd. Ter compensatie heeft de NHG in haar nieuwe voorwaarden opgenomen dat volgend jaar ook het inkomen van de partner voor een derde mag meetellen bij de berekening van wat er maximaal mag worden geleend.
Juist tweeverdieners met een laag inkomen kunnen daardoor fors meer lenen. „Dat scheelt wel tienduizend tot soms zelfs meer dan dertigduizend euro aan hypotheek”, stelt Oscar Noorlag van De Hypotheekshop. „Dat er fors meer geleend kan worden, betreft wel de groep waarbij het eerste inkomen rond de twintigduizend euro bruto ligt of daaronder. De voordelen nemen snel af wanneer het eerste inkomen hoger ligt en is verdwenen vanaf inkomens vanaf 24.000 euro.”

(De Telegraaf, pag. 3)
 
 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Ontslagronde ING komt niet als verrassing

(Trouw, pag. 3)

 

ING maakt winst maar ontslaat duizenden

(De Gelderlander, pag. 17)

 

Reorganisatie ING komt keihard aan bij personeel

(De Telegraaf, pag. 9 en pag. 25)

 

ING Bank schrapt 11% van de banen in Nederland

(Het Financieele Dagblad, pag. 11)

 

ING schrapt 2.700 banen, ondanks megawinst

(Volkskrant, pag. 4)

 

ING schokt met ontslag van 2700 man

(Het Parool, pag. 1)

 

Rechtbank wijst vordering Stichting Hypotheekleed af

(Trouw, pag. 13)

 

DSB hoeft eisers nog niets te betalen

(De Gelderlander, pag. 16; De Telegraaf, pag. 25)

 

Duits huis kopen lastig

(De Gelderlander, pag. 7)

 

Steeds meer huizen 'staan onder water'

(De Gelderlander, pag. 14/15)

 

Langer leven kost tot 5% koopkracht

(De Telegraaf, pag. 23)

 

Delta Lloyd timmert aan de weg

(De Telegraaf, pag. 25)

 

Rente tast balans Delta Lloyd aan

(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel