nieuws

Meer garantie hypotheek

Archief

De komende jaren blijven meer huizenkopers gedekt door de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Het kabinet verlengt de verhoogde NHG-grens van 350.000 euro tot 1 juli en zal die pas daarna geleidelijk terugbrengen. Dit moet het vertrouwen in de woningmarkt gaan herstellen, zo meldt deTelegraaf vandaag.

Meer garantie hypotheek

Dat maakt minister Donner (Binnenlandse Zaken) vandaag bekend, zo hebben diverse bronnen in Den Haag gisteren bevestigd.
De maatregel is een belangrijke impuls voor de verkoop van duurdere woningen. Meer huizenkopers kunnen zich met Nationale Hypotheekgarantie indekken tegen financiële problemen bijvoorbeeld bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid en ook banken hebben de zekerheid dat de lening altijd wordt afgelost.
De NHG-grens werd op 1 juli 2009 opgetrokken van 265.000 euro naar 350.000 euro als tijdelijke crisismaatregel en zou eigenlijk op 1 januari weer verlaagd worden. Het CDA drong vorige maand nog aan op verlenging van de verhoogde grens om de geplaagde woningmarkt te ontzien. CDA-Kamerlid Blanksma laat bovendien een onderzoek uitvoeren naar de effecten van de maatregel.
(Telegraaf, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Kostenexplosie zorg dreigt
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 

Reageer op dit artikel