nieuws

Medewerkers Verbond geven gastlessen over verzekeringen

Archief

Medewerkers van het Verbond van Verzekeraars hebben vorige week bijna veertig gastlessen gegeven op basisscholen. Zij deden dat in het kader van de Week van het Geld, onder meer door het spel ‘Fix je Risk’ (over risico’s en financiële gevolgen) te spelen.

 

Die Week van het Geld werd afgetrapt door prinses Maxima en minister Jan Kees de Jager van Financiën. De week is een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Doelstelling is kinderen al jong financieel bewust te maken, opdat zij op volwassen leeftijd financieel zelfredzaam zijn.

 

Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, gaf een gastles aan de leerlingen van groep 8 van basisschool De Vijverhof in Voorburg. "Ik was onder de indruk van hun kennis en betrokkenheid bij risico’s. Kinderen weten heel goed wat er speelt. Het is belangrijk dat we ons als branche in blijven zetten voor financiële educatie."

 

Later die dag woonde hij een scholierendebat in het Haagse Theater aan het Spui bij en opende rapper Ali B. "een verzekeringsquest" in het populaire Habbo-hotel, een virtueel hotel waar tieners elkaar kunnen ontmoeten. In de ArTicksgallery in Amsterdam staat een kinderkunstexpositie met kunstwerken die zijn gemaakt door kinderen na een gastles ‘Fix je Risk’

 

Reageer op dit artikel