nieuws

Kabinet zegt senaat notitie toe over aftrek hypotheek

Archief

Het kabinet-Rutte stuurt alsnog een notitie naar de Eerste Kamer over de hypotheekrenteaftrek. Daarin geeft het kabinet een overzicht van de onderzoeken die zijn gedaan naar de houdbaarheid van de aftrek en de gevolgen van dit belastingsvoordeel voor de huizenmarkt. Met die toezegging is staatssecretaris Frans Weekers (VVD) van Financiën dinsdag de Eerste Kamer tegemoetgekomen, zo meldt vandaag het Financieele Dagblad.

Kabinet zegt senaat notitie toe over aftrek hypotheek

Een eerder verzoek wees Weekers vorige week af in een briefje van vijftig woorden. De staatssecretaris bood gisteren zijn excuses aan voor het kattebelletje, waarmee hij dacht een aangenomen motie van fractievoorzitter Roel Kuiper van de ChristenUnie voldoende te hebben beantwoord. Kuiper zei eerder in het FD dat hij zich 'geschoffeerd' voelde door het kabinet.
(Het Financieele Dagblad, pag. 3; De Volkskrant, pag. 3)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 

'Probleem huizenbezitter overdreven'

(Gelderlander, pag. 12)

 

'Pensioenpremies in metaal ontzien'

(Gelderlander, pag. 13; De Volkskrant, pag. 21; FD, pag. 1 en 3)

 

Kansrijke claim van 18,5 mld

(De Volkskrant, pag 22)

 

Spaarloon, voordat het te laat is

(De Volkskrant, pag 27)

Reageer op dit artikel