nieuws

Intermediair niet blij met Mobielschademelden.nl

Archief

Op straat

Er is ook kritiek op wijze waarop eenieder via de app aan de hand van een kenteken kan aflezen waar iemand is verzekerd: "Van elk kenteken ligt de verzekeraar nu op straat. Iets wat het RDW niet wil vermelden. Door even een paar kentekens in te voeren, zag ik dat een groot bouwbedrijf bij ASR verzekerd is. Met een beetje kennis valt daar wel een concurrerende aanbieding neer te leggen. Ik denk niet dat ASR daar op zit te wachten", aldus een reactie op AM Web.
 
Ook de recensent op AndroidWorld is niet onverdeeld positief over de app: "Het Verbond van Verzekeraars heeft een leuk idee, maar de uitwerking is op zijn zachtst gezegd erbarmelijk", daarbij doelend op een 'kinderziekte' van de app. Het invoeren van een parkeerschade door een botsing tegen een paaltje in een parkeergarage ging mis bij de recensent: "De website wil het kenteken van het paaltje hebben, alsmede de naam van de bestuurder van het paaltje en zijn mobiele telefoonnummer ."
 
Propositie
Volgens Tjeerd Wierda van de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars zijn in de afgelopen maand "een paar honderd" schades gemeld via de mobiele website. "Nog niet heel veel, maar we zitten dan ook in de aanloopfase. De app wordt binnenkort ook geschikt gemaakt voor de BlackBerry en het is de bedoeling dat verzekeraars de mogelijkheid nadrukkelijker aan hun verzekerden gaan voorleggen."
 
De kritiek vanuit het intermediair is hem bekend, "maar we kunnen er nu nog niets mee doen, omdat de gegevens van het intermediair niet op de polis staan. Het is dus geen onwil van onze kant." Wierda suggereert dat de individuele verzekeraars zelf een propositie ontwikkelen richting het intermediair. "Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat tussenpersonen zelf de app ter beschikking gaan stellen aan hun klanten." Binnenkort wordt in overleg met Adfiz naar een oplossing gezocht.

Reageer op dit artikel