nieuws

InShared komt met noviteit: bandenverzekering bij autopolis

Archief

‘Winterband

 

beperkt schade’

 

Houders van een InShared-autoverzekering kunnen als extra module een zogenoemde ‘Bandenbundel’ aanschaffen. Die geeft recht op montage, opslag en waar nodig reparatie of vervanging van winterbanden.

 

Voor _ 1,20 per maand kan de InShared-klant zich verzekeren van reparatie of vervanging van een band bij een lek of schade. Daarmee ontstaat vervolgens tevens recht op de ‘Bandenbundel’. Die omvat montage van winterbanden voor _ 60 (‘Bandenwissel’), opslag van die banden voor _ 25 (‘Bandenhotel’), aanschaf van winterbanden met 50% korting én een gratis winter- en zomerinspectie van auto en banden. Verspreid over Nederland zorgen 250 servicepartners van de ketens AD Benelux, Leaseprof en ABS Autoherstel voor de diensten.

 

Met het oog op mogelijke schaarste van winterbanden heeft InShared een grote voorraad winterbanden voor zijn polishouders gereserveerd. Hoeveel polishouders dat intussen zijn, wil directeur Felix Tenniglo nog altijd angstvallig voor zich houden. "Je praat over tienduizenden banden", is een indicatie die hij wel wil afgeven.

 

Lagere schadelast

Achmea, het moederbedrijf van InShared, claimt op basis van onderzoek dat het gebruik van winterbanden tot een lagere schadelast leidt. "De prestatie van de zomerband gaat bij een temperatuur van onder de zeven graden flink achteruit. Door het minder elastische rubber van de zomerband heeft de bestuurder minder grip op de weg, waardoor de remweg toeneemt." Tenniglo voegt daaraan toe: "Goede banden zijn van cruciaal belang voor het voorkomen en beperken van schade, bij alle typen weer. Het meest bepalend echter blijft de rechtervoet."

 

Polishouders die via InShared winterbanden aanschaffen, krijgen geen premiekorting. Wel krijgen zij beloningspunten, die zijn gerelateerd aan preventieve en schadebeperkende maatregelen van de polishouders zelf. Die punten bepalen de hoogte van de zogeheten jaarbeloning van InShared; over 2010 was dat gemiddeld 6% van de jaarpremie.

 

Reageer op dit artikel