nieuws

ING schrapt 2.700 banen in bankbedrijf

Archief

ING heeft over het derde kwartaal € 1,7 mld winst behaald, waarvan € 527 mln in het verzekeringsbedrijf. Binnen het bankbedrijf worden echter “daadkrachtige stappen gezet om de kosten terug te dringen door overheaduitgaven te verminderen en efficiency te verhogen door onze processen te verbeteren”. Verlies van arbeidsplaatsen is een “onvermijdelijk” gevolg: het gaat om ongeveer 2.000 interne fte’s en 700 externe fte’s, meldt ING.

ING schrapt 2.700 banen in bankbedrijf

De onderliggende resultaten van zowel het bank- als het verzekeringsbedrijf namen met 15% tot 20% af in het derde kwartaal. "Aangezien de inkomsten onder druk staan, moeten we ons extra inzetten om de kosten groepsbreed terug te dringen om zo in te spelen op veranderde marktomstandigheden en om onze concurrentiepositie te handhaven", zegt topman Jan Hommen.
Over het verzekeringsbedrijf meldt ING verder alleen een 7% stijging in de nieuwe productie, vooral dankzij Azië, Pacific en de Verenigde Staten. De verkopen in de Benelux waren 12% lager, vooral dankzij minder pensioenovereenkomsten.

Reageer op dit artikel