nieuws

Independer eert hypotheekadvies Paul Spatzker

Archief

Prijswinnaars

 

ondertekenden

 

boeteclausule

 

Independer.nl heeft voor de eerste maal 25 awards uitgereikt aan hypotheekadvieskantoren. De prijswinnaars hebben een verklaring onder-tekend waarin zij stellen dat de klantbeoordelingen van hun hypotheekadviezen niet partijdig zijn beïnvloed.

 

Die beoordelingen liggen namelijk ten grondslag aan de uitverkiezing door Independer.nl. Inmiddels zijn al 30.000 ‘reviews’ over circa 4.000 kantoren bij de vergelijkingssite achtergelaten. Op basis daarvan is Paul Spatzker Hypotheekadvies door Independer uitgeroepen tot beste hypotheekkantoor van 2011. Het kantoor in het Limburgse Oirsbeek krijgt van klanten gemiddeld een 9,4 als rapportcijfer.

 

De 24 andere regionale winnaars zijn: Breedijk & Biesenbeek (Amsterdam), Thijssens Advies (Sint-Michielsgestel), Van den Boer en Roggen (Eindhoven), Dameyon (Almere), Koops (Bolsward), Het Financieel Advies (Nijmegen), Schat Assurantiën (Groningen), ZO hypotheken (Delft), De Hypotheker (Noordwijk), Vericon (Hardenberg), Groenestein & Schouten (Zandvoort), Frank Vogel (Weert), Goossens (Tilburg), Fred Groen (Apeldoorn), Zorgeloosch (Alkmaar), Skyline Hypotheken (Ridderkerk), VHP Advies (Enschede), De Roos van Renswouw (Zaandam), De Bruine (Goes), twee vestigingen van de Van Bruggen Adviesgroep (Meppel en Hilversum) en drie kantoren van De Hypotheekshop (Arnhem, Utrecht en Oud-Beijerland).

 

Boeteclausule

Alle regionale winnaars ontvangen een winnaarskit, met daarin een award en promotiemateriaal (raamsticker, poster). Zij hebben wel een verklaring moeten ondertekenen dat de klantbeoordelingen van hun hypotheekadviezen niet partijdig zijn beïnvloed. Daaraan is een boeteclausule gekoppeld. Mocht vast komen te staan dat de ‘reviews’ toch zijn gemanipuleerd, dan moet het kantoor aan Independer een boete van _ 10.000 betalen.

 

"Van de 25 prijswinnende kantoren wilde één kantoor die verklaring niet ondertekenen en heeft zich teruggetrokken uit de competitie", zegt Ruud Martens namens Independer.nl. "Wij hadden dat kantoor ook aanvullende vragen gesteld, omdat er in korte tijd relatief veel beoordelingen waren gedaan."

 

De redenatie achter de overeenkomst inclusief boeteclausule is "dat Independer.nl er alles aan wil doen om de informatie op de website kloppend te hebben", aldus Martens. Beoordelingen worden door software én medewerkers op juistheid gecontroleerd en de verklaring van de adviseur vult dat aan. "Het tegengaan van fraude lukt nooit voor 100%, maar we doen een maximale inspanning. Een gemanipuleerde uitslag is namelijk zeer onwenselijk."

 

Martens betreurt de kritiek vanuit intermediairshoek op het prijzenfestival voor hypotheekadviseurs. "We doen het voor de consument; wij verdienen er geen cent aan. De transparantie van de bedrijfstak moet beter. We willen dat consumenten naar de goede adviseurs gaan en dat goede kantoren middelen krijgen om zich te onderscheiden. Dit is zo’n middel."

 

Delta Lloyd

Voor Delta Lloyd is Independer de grootste tussenpersoon op het gebied van losse overlijdensrisicoverzekeringen. Afgelopen zomer werden de overlijdensrisicotarieven verlaagd, doordat de afsluitprovisie werd teruggebracht van 160% naar 100% van de jaarpremie. Verder is de en-blocclausule geschrapt en kan de verzekering zonder provisie worden gesloten. "Het resultaat is spectaculair", schrijft Delta Lloyd in het medewerkersblad Sterk. "Het New Business Team Leven heeft extra mensen ingezet om het aantal aanvragen – vijf keer zo veel als normaal – te verwerken. Voor losse overlijdensrisicoverzekeringen komt de grootste stroom via Independer.nl binnen."

 

Delta Lloyd was vorig jaar goed voor een productie van _ 3,5 mln uit nieuwe overlijdensrisicoverzekeringen.

 

Reageer op dit artikel