nieuws

Gemor rond failliet Cinjee

Archief

Meer dan 200 assurantietussenpersonen dreigen voor miljoenen euro’s het schip in te gaan. Ze verkochten hun verzekeringsportefeuille aan volmachtbedrijf Cinjee Advies, dat in juli failliet ging. De curator weigert hun preferente rechten te erkennen op resterende delen van de koopsom die Cinjee nog moet uitkeren. Veel tussenpersonen zien hun pensioen in rook opgaan. Dit staat vandaag in Het Financieele Dagblad.

Gemor rond failliet Cinjee

Dat blijkt uit het faillissementsverslag dat de curator vorige week indiende. Het is een nieuwe klap voor een sector die de laatste jaren is geraakt door strengere provisieregels, dalende premies op sommige verzekeringen, scherpere concurrentie en de recessie. Veel tussenpersonen zagen zich als gevolg van de malaise genoodzaakt hun portefeuilles te verkopen.
Een oorzaak van de ondergang van Cinjee is nog niet vastgesteld. Het in Sliedrecht zetelende familiebedrijf had de afgelopen jaren honderden verzekeringsportefeuilles opgekocht. De boedel bevat ruim 200.000 polissen, vooral schadeverzekeringen. In vrijwel alle gevallen werd de overnamesom op afbetaling voldaan en werden pandrechten gevestigd tot zekerheid van betaling. 
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

 
Overig 'verzekeringsnieuws' vandaag in de media:
 
Aanvullend verzekeren fiks duurder
(De Telegraaf, pag. 1 en 7)
 
'Er gaat meer in dan uit verzekering'
(De Gelderlander, pag. 5)
 
Declaraties DNB voortaan openbaar
(NRC Handelsblad, pag. 31; Het Parool, pag. 19)

Reageer op dit artikel