nieuws

Eyzenga roept verzekeraars op partnerschap te herstellen

Archief

Tussenpersoon Rien Eyzenga wil van verzekeraars weten of ze voor of tegen de door het Verbond voorgestelde ontvlechting zijn van de zakelijke verhoudingen tussen verzekeraars en intermediair. “Deze ontvlechting staat haaks op het consumentenbelang”, aldus Eyzenga. “Laat ons zien waar u staat, zodat ook wij weten met welke verzekeraar het nog steeds goed zaken doen is en met welke niet!”

Eyzenga roept verzekeraars op partnerschap te herstellen

In zijn oproep aan de verzekeraars pleit Eyzenga voor een herstel van 'het daadwerkelijke partnerschap' met het intermediar en tegen de door het Verbond voorgestane ontvlechting. Ook ziet Eyzenga niets in een ander stokpaardje van het Verbond: 'empowerment van de consument'. "Van de door het Verbond voorgestelde maatregelen op dit terrein, heeft er tot op heden helaas niet één aantoonbare positieve effecten gehad voor de consument. Wel hebben ze zonder uitzondering alle een voor verzekeraars buitengewoon prettige invloed gehad op het terrein van kostenbesparing en winstontwikkeling", aldus Eyzenga.
Hij besluit zijn betoog met een tweede oproep, nu aan het intermediair: "Aan alle collega's vraag ik de rijen eindelijk te sluiten. Meld u aan bij Adfiz of de Commissie CFD. Wacht niet tot het doek valt. Maar laten we eindelijk samen het alternatieve blok vormen waar de markt op wacht. En vooral, waar de consument recht op heeft!"

Reageer op dit artikel