nieuws

DNB-president laakt opstelling bestuurders banken en verzekeraars

Archief

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft kritiek op de besluitvorming van bestuurders bij banken en verzekeraars. In het bestuur ontbreekt soms voldoende tegenwicht, is er te weinig oog voor risico’s, zijn bestuurders over het algemeen te optimistisch en denken ze te weinig na over hun eigen functioneren.

DNB-president laakt opstelling bestuurders banken en verzekeraars

Dat zegt bankpresident Klaas Knot in een interview met de Volkskrant. De Nederlandsche Bank heeft voor het eerst systematisch onderzoek gedaan naar het gedrag en de cultuur bij de Nederlandse financiële instellingen.
Volgens Knot heeft DNB verschillen tussen de zeven onderzochte instellingen geconstateerd. Enkele instellingen zijn door de centrale bank op verbeterpunten aangesproken. Door deze interventie van DNB zijn bij de betreffende instellingen al wijzigingen doorgevoerd in het bestuursmodel, zegt Knot.
(Volkskrant, zaterdag, pag. 2 en 22)
 
Overig verzekeringsnieuws dit weekend in de media:

Veel banken stoppen met populair spaarloon
(Het Parool, pag. 20)

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Gevecht om pensioenfonds
(De Telegraaf, pag. 17)

Een fijn oog voor lucratieve risico's
(Volkskrant, pag. 19)
 

Reageer op dit artikel