nieuws

DIN koopt volmachtbedrijf

Archief

Dochter YouSure

 

koopt deeltjes

 

uit Cinjee-boedel

 

DIN heeft zich versterkt met FMA Assurantiën en FMA Volmachtbedrijf. De particuliere polissen gaan naar DIN-dochter YouSure in Ridderkerk. Die heeft intussen een hypotheekdesk geopend en enkele portefeuilles uit de failliete Cinjee-boedel overgenomen.

 

You Sure Hypotheken wordt bemand door drie voormalige accountmanagers van Cinjee Advies. Er komen intussen meldingen binnen vanuit het intermediair dat Marianne Dekker, een van de directieleden van het failliet verklaarde familiebedrijf Cinjee, uit naam van YouSure assurantieportefeuilles wil kopen. DIN-directeur Joep van den Eijkel spreekt de connectie met kracht tegen. "Laat één ding duidelijk zijn: wij willen helemaal niets meer met activiteiten van deze familie te maken hebben, niets. Maar als zij uit naam van YouSure gaan bellen, kan ik dat heel moeilijk tegenhouden. Die mensen hebben geen plaat voor hun hoofd maar een metersdikke betonmuur van een Duitse bunker. Ik heb ze niet in de hand, maar houd me er verre van."

 

Volmachtbedrijf

Enthousiaster verhaalt Van den Eijkel over de aankoop van FMA. "Met het volmachtbedrijf krijgen we een unieke aanvulling op onze dienstverlening", zegt hij. "Met Mici hadden we al het crm-pakket van de toekomst ontwikkeld."

 

In dat pakket zitten ook 600.000 polissen van Cinjee, die kort voor het faillissement werden overgezet. "Na wanbetaling is dat deel van het programma op slot gezet. We hebben overleg met de curator, maar het zit nog steeds dicht. En iedereen kan gerust zijn: wij komen er niet aan. Kan ook niet eens: het Enschedese bedrijf dat Mici beheert heeft de sleutel."

 

John Toor, die naast het volmachtbedrijf ook assurantiekantoor FMA Assurantiën heeft verkocht aan DIN, treedt toe tot de directie van DIN. In zijn vestigingsplaats Leidschendam blijft Toor ook het aanspreekpunt. FMA heeft volmachten van ASR, Reaal, NN, De Goudse, Monuta en DAS. De FMA-portefeuille is goed voor circa _ 1,3 mln jaaromzet, voornamelijk uit zakelijke klanten. In Leidschendam werken zestien mensen.

 

De aankoop heeft geen gevolgen voor Intrasurance en Heinenoord, volmachtbedrijven waar DIN-kantoren nu polissen onderbrengen. "Er komt met FMA gewoon een derde keuze bij", zegt Van den Eijkel. "FMA is vooral gericht op de zakelijke markt."

 

YouSure

De particuliere posten gaan naar YouSure, dat dankzij de overname van twee portefeuilles uit de Cinjee-boedel en het in beheer geven van twee portefeuilles door DIN-deelnemers al enkele duizend klanten bedient. Dat gebeurt vanuit Ridderkerk, met intussen veertien medewerkers. "Het is een actief intermediairbedrijf, dat zelf portefeuilles koopt en portefeuilles voor anderen beheert", legt van den Eijkel uit. Hij is samen met DIN-partner Ger Knikman de eigenaar.

 

voor hun hoofd."

Reageer op dit artikel