nieuws

Debet Service: ‘Wat anderen doen is onverantwoord’

Archief

Debet Services doet in kleine leningen, maar beslist niet in flitskrediet. Dat is verwerpelijke handel waar alleen anderen in doen, zegt de directeur in een interview in De Volkskrant. Tuig, zo bestempelt Carel van de Graaf aanbieders van flitskredieten die zonder AFM-vergunning actief zijn.

Debet Service: ‘Wat anderen doen is onverantwoord’

Als enige kredietbemiddelaar in kleine leningen heeft zijn bedrijf, Debet Services, een registratie bij de Autoriteit Financiële Markten. Sinds juni is zo'n registratie verplicht voor alle bedrijven die kortlopende leningen van enkele tientjes tot een paar honderd euro verstrekken. Maar via trucjes denken de concurrenten van De Graaf (46) die registratie te ontwijken. Zo ontvangen sites als Voorschotje.nl, Cashbob.nl, Saldodipje.nl en Betaaldag.nl nog steeds een 'rente' die ver boven de grens van 16% ligt die de AFM voor dit type krediet acceptabel vindt.
Debet Services, dat met sites als Krapbijkas.nl, Minilening.nl en Minikrediet.nl leningen aanbiedt, is ook verre van gratis. Zo betaal je voor een lening van € 750 dik € 140 aan rente, verzekering en vooral advieskosten.
(De Volkskrant, pag. 22)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
VVD: Spaar voor rollator
(Telegraaf, pag. 3)
 
Aegon publiceert voor zijn beurt
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
Ageas fors in het rood door Griekenland
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel