nieuws

Dealer vangt € 35 provisie voor sluiten van autopolis

Archief

AFM

Autoverzekering-direct.nl noch Boosting Concepts in Hilversum, het bedrijf van onder andere Twan Welboren en Christiaan de Ridder dat eigenaar is van de website, is opgenomen in de registers van de AFM.
 
Initiatiefnemer Twan Welboren snapt de ophef die de website heeft veroorzaakt bij het intermediair niet helemaal: "Voor de consument is een autoverzekering een bijzonder transparant product geworden, met dank aan de verzekeringsmaatschappijen. Alle voorwaarden kunnen online nagelezen worden en prijs blijkt echt de belangrijkste 'driver'. Premies en voorwaarden van de meeste verzekeringsmaatschappijen zijn gewoon beschikbaar en vergoedingen worden gegeven door de verzekeringsmaatschappijen.
 
Dit is toch niet anders dan websites als premie.nl en independer.nl? Enkel dat wij de nichemarkt van autobedrijven benaderen?"
 
Bij Achmea, dat met drie labels ruim is vertegenwoordigd op de website, is men "verrast" door dit initiatief, aldus woordvoerder Bertwin Tiemersma. "Wij herkennen dit niet en gaan het onderzoeken."

Reageer op dit artikel