nieuws

De Goudse wil juist intensievere band met adviseur

Archief

Het aanbieden van verzekeringen is onlosmakelijk verbonden met de dienstverlening van de adviseur. Met die stelling kondigt De Goudse in een brief aan het intermediair aan “juist intensiever” met assurantiekantoren te willen samenwerken. De Goudse zet zich daarmee expliciet af tegen “marktpartijen binnen onze sector die ervoor pleiten om de afstand tussen adviseur en aanbieder te vergroten”.

De Goudse wil juist intensievere band met adviseur

"We hebben met elkaar een waardevol verleden, maar constateren dat steeds meer marktpartijen twijfelen of we ook met elkaar een toekomst hebben", zo schrijft de directie van De Goudse (Michel Lamie en Geert Bouwmeester) in de brief aan het intermediair. "Net als zoveel andere aanbieders danken ook wij onze huidige krachtige positie aan die vele duizenden intermediairs die in het verleden hun klanten onze producten hebben geadviseerd", stelt het duo.
De Goudse zegt de visie van anderen te respecteren, maar zelf "een heel andere toekomstvisie" te hebben. De verzekeraar zegt dat zijn producten "vanzelfsprekend uitsluitend verkrijgbaar zijn via een financieel adviseur".
De Goudse meldt "zeker in het zakelijke, maar ook in het particuliere segment" te werken aan "producten die wij zonder die samenwerking niet zouden kunnen bieden en die dus ook direct werkende aanbieders niet kunnen bieden; daardoor kunnen we samen onderscheidend en sterker zijn".
Als voorbeeld wijst De Goudse op een brandverzekering, waar samenwerking tot betere preventie, een gunstiger schadeontwikkeling en lagere premies of ruimere dekkingsvoorwaarden kan leiden. Uitgerekend vandaag kondigt De Goudse in dit segment een premieverhoging aan.

Reageer op dit artikel