nieuws

DAK-leden kiezen vaker voor volmachtkanaal

Archief

De premieomzet van het volmachtbedrijf van DAK is de afgelopen twaalf maanden bijna verdrievoudigd. Uitgedrukt in aantallen polissen is de groei 250% groot.

 

"DAK-leden geven er steeds meer de voorkeur aan producten te sluiten in hun eigen volmachtbedrijf, wat een positief effect heeft op de inkoopkracht van de coöperatie", zegt de nieuwe DAK-directeur Tim Rijvers. DAK Volmacht verwacht over 2011 op een premieomzet van _ 5,5 mln uit te komen, louter gerealiseerd uit nieuwe productie in de in 2009 gestarte volmachttak.

 

Na "enkele magere jaren" steeg bij de hypotheektak van DAK, "geheel tegen de marktontwikkelingen in", het aantal gepasseerde hypotheken met 12% en het gemiddelde hypotheekbedrag met 25%.

 

Het aantal leden van DAK blijft stabiel rond 1.500. "De coöperatie durft met enige voorzichtigheid te concluderen dat zij de opgaande lijn weer heeft opgepakt."

 

Zekerhuis/Monuta

 

Zekerhuis Assuradeuren in Barendrecht heeft een volmacht ontvangen van uitvaartverzekeraar Monuta. Het volmachtbedrijf van Tinke Assurantiën had al een volmacht van uitvaartverzekeraar Ardanta en verder van ASR, Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd en Arag. Voor Monuta is het de 110e volmacht.

 

concluderen dat zij de opgaande lijn weer heeft opgepakt."

Reageer op dit artikel