nieuws

Conservatrix: ‘Voorstel Verbond grenst aan onfatsoenlijke’

Archief

Conservatrix neemt nadrukkelijk afstand van het Verbond van Verzekeraars. De levensverzekeraar in Baarn is tegen het voorstel van de koepel om doorlopende provisies na het provisieverbod op 1 januari 2013 nog vijf tot maximaal acht jaar door te betalen. Conservatrix vindt de voorgestelde overgangstermijn “grenzen aan het onfatsoenlijke”.

Conservatrix: ‘Voorstel Verbond grenst aan onfatsoenlijke’

Conservatrix zegt het komende provisieverbod sowieso "al onredelijk" te vinden. Volgens de maatschappij, qua premieomzet de 26e levensverzekeraar van ons land, "vormen de grote verzekeraars die werken met verschillende distributiemodellen of die werken zonder intermediair een meerderheid" en zij "brengen het onafhankelijk intermediair verder in de knel".
Conservatrix is zeker niet van plan "te tornen aan oude provisieafspraken". In een nieuwsbrief aan het intermediair – onder de titel 'Afspraak is afspraak' – stelt Conservatrix: "Als wij niet worden genoodzaakt een desbetreffende maatregel van hogerhand op te volgen, zullen wij de provisieafspraken bij overenkomsten van levensverzekering die tot stand zijn gekomen vóór 1 januari 2013 volledig eerbiedigen."

Reageer op dit artikel