nieuws

Combined ratio Delta Lloyd te hoog

Archief

Delta Lloyd streeft op termijn naar een combined ratio van 98% of minder op schadeverzekeringen. Die verhouding tussen de schades en kosten enerzijds en de premie-inkomsten anderzijds zal dit jaar echter minder gunstig uitpakken: “Het halen van deze doelstelling zal over 2011 te ambitieus zijn.”

Combined ratio Delta Lloyd te hoog

Die boodschap geeft het concern vandaag mee aan aandeelhouders op de 'Investors Day'. Delta Lloyd werkt aan verbeteringen, onder meer het terugbrengen van de schadelasten door actief claimsmanagement. Verder zijn de premies verhoogd in de belangrijkste branches Motorrijtuigen en Brand en wordt de speelruimte van volmachtbedrijven op het vlak van Transport beperkt.
Delta Lloyd zegt zich verder te gaan concentreren op rendabele nichesegmenten. Voorbeelden daarvan zijn Technische Verzekeringen (€ 66 mln premie, marktleider met 25% marktaandeel), Marine (€ 65 mln, nr. 2 met 9%) en Pleziervaart (€ 20 mln, nr. 1 met 20%).
Bovendien worden de bedrijfskosten met nog eens € 60 mln extra verlaagd bij de administratieve onderdelen ('straight through processing') en centralisatie van staffunties. Delta Lloyd zegt sinds 2008 het personeelsbestand al met 18% te hebben teruggebracht tot een kleine zesduizend.
Het concern ambieert een top 3-positie op de Nederlandse verzekeringsmarkt, zowel in Leven en Pensioen als in Schade, en eist 10% van de bankspaarkoek voor zichzelf op. Be Frank, de kersverse premiepensioeninstelling (ppi), zou al meer dan tien contracten hebben gesloten.

Reageer op dit artikel