nieuws

Allianz Global stapt in commerciële ruimtevaart

Archief

Allianz Global Assistance gaat samen met de International Space Transport Association (ISTA), de brancheorganisatie voor commerciële ruimtevaart, verzekeringen ontwikkelen voor commerciële ruimtereizen. In Nederland kunnen deze op termijn worden gesloten via Mondial Assistance.

 

Allianz Global ziet ruimtetoerisme als een groeimarkt voor een nieuwe generatie reizigers.

 

Hoe de producten er precies uit gaan zien is in dit stadium nog niet bekend. "Je kunt bijvoorbeeld denken aan een annuleringsverzekering en aan serviceproducten die ook de familie van de ruimtereiziger voor, tijdens en na de reis kunnen bijstaan", aldus de woordvoerder van Mondial. De premie zal een percentage van de reissom bedragen. Goedkoop is het in ieder geval niet, want voor een ruimtereis van een paar uur moet bij Virgin Galactic $ 200.000 (circa _ 146.000) worden neergeteld.

 

Verzekerbaar

 

Met de overeenkomst tussen Allianz Global en ISTA is de ruimtevaartindustrie voor het eerst verzekerbaar. Allianz Global zal de komende maanden aanbieders van ruimtevluchten, reisagenten, ruimtetoeristen, wetenschappers en consumentenorganisaties met de nieuwe verzekeringsproducten benaderen. Virgin Galactic, de maatschappij van Richard Branson, zal in oktober 2012 de eerste toeristische ruimtevluchten gaan maken vanuit New Mexico.

 

de eerste publieke optreden in Las Cruces, New Mexico op 22 oktober 2010.

Reageer op dit artikel