nieuws

Allianz Global ontwikkelt polis voor commerciële ruimtevaart

Archief

Allianz Global Assistance gaat samen met de International Space Transport Association (ISTA), de brancheorganisatie voor commerciële ruimtevaart, verzekeringen ontwikkelen voor commerciële ruimtereizen. In Nederland kunnen deze op termijn worden gesloten via Mondial Assistance.

Allianz Global ontwikkelt polis voor commerciële ruimtevaart

Hoe de producten er precies uit gaan zien is nog niet bekend. "Je kunt bijvoorbeeld denken aan een annuleringsverzekering en aan serviceproducten die ook de familie van de ruimtereiziger voor, tijdens en na de reis kunnen bijstaan", aldus de woordvoerder van Mondial. De premie zal een percentage van de reissom bedragen. Goedkoop is het in ieder geval niet, want voor een ruimtereis van een paar uur moet bij Virgin Galactic $ 200.000 (circa € 146.000) worden neergeteld. Mondial verwacht overigens niet dat er veel gebruik zal worden gemaakt van de annuleringsdekking: "Als iemand zo'n reis boekt, kun je ervan uitgaan dat hij deze ook echt wil gaan maken. Je komt er alleen voor in aanmerking als je in topconditie bent."
Virgin Galactic, de maatschappij van Richard Branson, zal in oktober 2012 de eerste toeristische ruimtevluchten gaan maken vanuit New Mexico. De verwachting is dat in 2014 ook ruimtevluchten kunnen worden gemaakt vanaf Curaçao.

Reageer op dit artikel