nieuws

Aegon verkoopt Britse dochter Guardian

Archief

Aegon heeft de verkoop van bedrijfsonderdeel Guardian aan de Europese private equity groep Cinven afgerond. De overnamesom bedraagt 275 miljoen Britse pond (ca. € 319 mln). Guardian, dat in het Verenigd Koninkrijk meer dan 300.000 levensverzekeringspolissen in portefeuille heeft, heeft sinds 2001 geen nieuwe polissen meer verkocht.

Aegon verkoopt Britse dochter Guardian

Eerder waren ook equity-investeerders Apollo en Swiss Re in beeld voor het overnemen van Guardian. Aegon Asset Management heeft nu een lange termijn overeenkomst gesloten met Cinven om het beheer van de activa van Guardian, die 7,4 miljard Britse pond (€ 8,6 mld) bedragen, voort te zetten.
De overname, die reeds in augustus was aangekondigd, biedt Cinven naar eigen zeggen "een consolidatieplatform in de gefragmenteerde Europese 'closed life' markt." Kenmerken daarvan zijn de commerciële druk op kleinere aanbieders, bancaire instellingen die verzekeringsactiva willen afstoten en internationale verzekeringsmaatschappijen die ernaar streven om kapitaal vrij te maken door de verkoop van non-core divisies. Volgens Cinven leidt deze 'closed life'-strategie tot voordelen voor zowel aandeelhouders als polishouders door hogere efficiency en verlaging van het verzekeringsrisico.

Reageer op dit artikel