nieuws

Zorgverzekeraars moeten meer helderheid geven

Archief

Zorgverzekeraars moeten voortaan aan hun potentiële verzekerden aangeven wat de hoogte van de netto premie is, het type polis dat zij aanbieden (natura of restitutie) en of er, in het geval van een restitutiepolis, sprake is van (gedeeltelijk) gecontracteerde zorg of niet. Dat staat in de nieuwe Beleidsregel Informatieverstrekking Zorgverzekeraars, die de NZa vandaag publiceert.

Zorgverzekeraars moeten meer helderheid geven

De NZa brengt de Beleidsregel Informatieverstrekking ieder jaar uit en scherpt die zo nodig aan. Tot vorig jaar heette de beleidsregel nog richtsnoer. Dit jaar is de beleidsregel op basis van meldingen die bij de NZa zijn binnengekomen en ervaringen uit het voorgaande jaar op een aantal punten aangepast. Naast het noemen van de netto premie die overblijft na aftrek van alle kortingen, bijvoorbeeld collectiviteitskorting, en het type polis moeten verzekeraars ook bij volmachten aangeven wie de risicodrager is. Ook moet informatie worden gegeven over het preferentiebeleid voor geneesmiddelen en de toegangsvoorwaarden die gelden voor de aanvullende verzekering.

Reageer op dit artikel