nieuws

Zorgtak Uvit wordt Coöperatie VGZ

Archief

Het concern Univé-VGZ-IZA-Trias gaat verder als schadebedrijf Univé en Coöperatie VGZ voor zorgverzekeringen. Onder de coöperatie komen de merken VGZ, Univé Zorg, IZZ, IZA, UMC en Zekur te vallen.

 

Gelijktijdig met de scheiding tussen schadeverzekeringen en ziektekostenactiviteiten verdwijnen de merken Trias en SIZ. Zij gaan per 1 januari 2012 op in het merk VGZ.

 

De zorgverzekeraar heeft een nieuw logo. Dat heeft de vorm van een bloem en een opvallend lootje aan de letter G. "Beiden staan symbool voor groei en ontwikkeling; de blaadjes van de bloem symboliseren de samenwerking tussen verzekerden, zorgverleners en VGZ. Het logo visualiseert zo onze wens om samen de zorg continu te blijven verbeteren", verklaart Rob Hillebrand, bestuurslid bij Univé-VGZ-IZA-Trias. De nieuwe bedrijfsslogan wordt dan ook ‘Voor goede zorg zorg je samen’.

 

De nieuwe naam van het zorgbedrijf en het nieuwe logo passen volgens Hillebrand bij de veranderende identiteit. "We zijn al lang geen administratiekantoor meer dat alleen maar polissen en declaraties verwerkt, en dat mag de wereld best weten. De Nederlandse zorgsector staat de komende jaren voor diverse grote uitdagingen. Met onze nieuwe koers willen we duidelijk maken dat wij er klaar voor zijn om die uitdagingen aan te gaan."

 

Verzekerden

De verzekeraar VGZ telt ongeveer 2,2 miljoen zorgverzekerden. De coöperatie heeft er nog ruim twee miljoen meer. De meeste nog onder het label Univé Zorg, de minste onder het internetlabel Zekur, dat 72.000 verzekerden in portefeuille heeft. De Coöperatie VGZ is daarmee, na Achmea, in omvang tweede zorgverzekeraar van ons land.

 

De naamswijziging van Uvit naar VGZ en splitsing van het bedrijf vinden naar verwachting binnen enkele maanden plaats.

 

Reageer op dit artikel