nieuws

Zorgpremie OZF Achmea € 36 hoger

Archief

OZF, de kleinste zorgverzekeraar van het marktleidende concern Achmea, heeft de premie voor de zorgverzekering in 2012 vastgesteld op € 110,75 per maand. Dat is op jaarbasis € 36 hoger dan nu het geval is, oftewel een verhoging van bijna 3%.

Zorgpremie OZF Achmea € 36 hoger

De voortdurende stijging van de consumptie van zorg noemt het in Hengelo gevestigde OZF Achmea als voornaamste reden. "De stijging wordt nog enigszins beperkt door de verhoging van het wettelijk verplichte eigen risico." Dat is volgend jaar € 220 tegen nu € 170.
Op basis van de (onder emargo) bij Verzekeringssite.nl bekende ziektekostenpremies voor 2012 voorspelt de vergelijkingssite een premiestijging van € 20 tot € 50. Het kabinet zei op Prinsjesdag nog op een premieverhoging van € 11 te rekenen.
Verzekeringssite verwacht dat 9% van de Nederlanders deze winter zullen overstappen naar een andere zorgverzekeraar, tegen 5,5% een jaar geleden. Dat zou anderhalf miljoen mutaties betekenen. Na een wekelijks terugkerende onderzoek, verricht door TNS Nipo, voorspelt Independer.nl dit keer een overstappercentage van 8,5% (gelijk aan 1,45 miljoen verzekerden); vorige week was de conclusie van het onderzoek een overstappercentage van 9,6%.

Reageer op dit artikel