nieuws

‘Zorgapps’ van ONVZ en Zorg en Zekerheid

Archief

ONVZ heeft een zogeheten ‘Zorgpas App’ ontwikkeld. Daarmee kunnen smartphonegebruikers direct zien welke behandelingen volgens hun zorgverzekeringspakket wel en niet worden vergoed. Zorg en Zekerheid op haar beurt ook een app voor iPhones uitgebracht.

‘Zorgapps’ van ONVZ en Zorg en Zekerheid

De belangrijkste functies van de Zorg en Zekerheid-app zijn een vergoedingenzoeker, een overzicht van de locaties en standplaatsen van Zorg en Zekerheid (inclusief kaart), de gratis diensten van de verzekeraar (zoals een ogentest) alsmede data en tijden van de rijdende verzekeringswinkel.
"Consumenten hebben duidelijk behoefte aan informatie over vergoedingen van hun zorgverzekering", beaamt ook Erno Kleijnenberg, de bestuursvoorzitter van ONVZ over de gedachte achter de Houtense app. "Daarnaast hebben verzekerden op deze manier altijd de zorgpas van zichzelf en van familieleden bij zich, omdat deze op hun telefoon beschikbaar is." De (gratis) app wil ONVZ op termijn koppelen aan ‘MijnONVZ', waar verzekerden inzage krijgen in de stand van hun eigen risico en de status van hun declaraties.
ONVZ start voorts op Facebook met een soort helpdesk. Een 'ONVZ-zorgteam', met vier deskundigen van de zorgverzekeraar zelf, zal vragen beantwoorden over veranderingen in de zorg, gezondheid en zorgverzekeringen. Een 'reporter' maakt video-items over actuele stellingen in de zorg; momenteel staat de vraag centraal of condooms moeten worden vergoed in het basispakket.

Reageer op dit artikel