nieuws

Worp Assurantiën failliet

Archief

De rechtbank in Haarlem heeft het vanuit Utrecht opererende Worp Assurantiën failliet verklaard. Dat gebeurde op verzoek van de Belastingdienst. Het kantoor was lid van Adfiz.

 

Eigenaar is Iwan Worp, die in Purmerend het accountants- en administratiekantoor Worp Advies runt. Hij wil met curator Sweep de mogelijkheden van een eventuele doorstart bespreken, maar volgens de bewindvoerder hebben zich meerdere gegadigden voor de portefeuille gemeld. Het assurantiekantoor werd bestuurd door John Nieuwkerk.

 

Finans in Deventer

De rechtbank in Zwolle verklaarde assurantiekantoor Euro Finans Verzekeringen failliet. Directeur en mede-aandeelhouder Üzeyir Deniz schrijft dit bankroet toe aan de crisis en het anticiperen daarop. "We hebben de reorganisatie te laat ingezet", erkent hij. Bij Euro Finans Verzekeringen waren nog twee van de oorspronkelijk negen medewerkers in dienst. Het faillissement is aangevraagd door de Belastingdienst en bedrijfsfinancier SNS Bank.

 

Begin oktober eindigden nog drie andere assurantiekantoren in een faillissement, maar geen van die drie beschikte meer over een AFM-vergunning. Het gaat om Harp Financiële Diensten (Beverwijk) van eigenaresse Karin de Haas, EsCe Financiële Diensten (Hooghalen), die enig aandeelhouder was van de begin 2010 gefailleerde IZH Groep, en Verzekerdesk (Leeuwarden). De laatste vennootschap was een van de vele BV’s van de Human Invest Group van faillissementsfraudeur Jos Wagemans.

 

Reageer op dit artikel