nieuws

Wiegel geeft hamer zorgverzekeraars aan Rouvoet

Archief

André Rouvoet (49) wordt per 1 februari voor vier jaar voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de brancheorganisatie van de Nederlandse zorgverzekeraars. Hij volgt Hans Wiegel op, die sinds de oprichting van ZN in 1995 voorzitter is.

Wiegel geeft hamer zorgverzekeraars aan Rouvoet

Rouvoet was van februari 2007 tot oktober 2010 minister voor Jeugd en Gezin en vice-premier in het kabinet Balkenende IV. Vanaf 1994 tot aan zijn ministerschap was hij lid van de vaste Kamercommissie voor VWS en daarmee onder meer  woordvoerder gezondheidszorg namens de ChristenUnie. In een leidende rol bij de zorgverzekeraars heeft Rouvoet veel zin. "Er liggen voor de zorgverzekeraars geweldige uitdagingen, in het bijzonder als het gaat om de kwaliteit en de kostenbeheersing in de zorg. Juist zorgverzekeraars, die via hun inkooprol eerst en vooral de belangen van alle verzekerden van Nederland willen behartigen, kunnen daar een sleutelrol in vervullen. Ik beschouw dat als een enorme uitdaging, waaraan ik als voorzitter van de brancheorganisatie graag mijn bijdrage wil leveren."

Reageer op dit artikel