nieuws

Voogd & Voogd drukt met ASN schadelast

Archief

Volmachtbedrijf Voogd & Voogd zegt afgelopen jaar een forse besparing te hebben gerealiseerd op de schadelast bij autoverzekeringen. Dat is te danken aan de samenwerking met ASN Schadeherstel, dat meer dan duizend schades afwikkelde.  Het schadebedrag lag daarbij gemiddeld 20% lager dan bij andere schades.

Voogd & Voogd drukt met ASN schadelast

Directeur Michael de Nijs roept verzekeraars en bemiddelaars op verzekerden vaker te verwijzen naar een ASN-hersteller, "zodat in de keten nog meer bespaard kan worden op de schadelast en de premies gedrukt kunnen worden". In opdracht van Voogd & Voogd worden jaarlijks ruim 30.000 'automotive' gerelateerde schades hersteld. ASN nam er in 2010 dus ruim duizend voor z'n rekening. De schadeherstelketen is één van de 'preferred suppliers' voor verzekerden van de bij Voogd & Voogd aangesloten bemiddelaars.
Voogd & Voogd krijgt bovendien nog € 130.000 terug van ASN. Daaraan liggen "garantie-afspraken" ten grondslag, wat inhoudt dat schadebedragen die boven een vooraf bepaald gemiddeld bedrag uitkomen, worden teruggeboekt. "Dit geld steekt het bedrijf uit Middelharnis niet in eigen zak", benadrukt Voogd & Voogd. "Het is bestemd voor verzekeraars; zij hebben het risico gelopen." De Nijs wijst erop dat dit ASN-geld niet alleen wordt verdeeld over de twintig volmachtgevende maatschappijen. "Ook andere verzekeraars waar wij schade hebben verhaald, zullen we benaderen en geld teruggeven."

Reageer op dit artikel