nieuws

VGZ gaat zorgstrijd aan met internetlabel Blue

Archief

VGZ heeft onder de naam Blue een nieuw internetlabel voor ziektekostenverzekeringen geïntroduceerd. De zorgpolis kenmerkt zich volgens de verzekeraar door een no-nonsense uitstraling, waarbij een lage prijs en gemak voorop staan. Zo zitten er geen onnodige extra’s in het pakket en is de verzekering dagelijks opzegbaar.

VGZ gaat zorgstrijd aan met internetlabel Blue

Blue kent evenmin een medische selectie of ingewikkelde pakketten en biedt naast de basisverzekering twee aanvullende modules. In pakket A zit een vergoeding voor brillen en lenzen, anticonceptiemiddelen, beweegzorg, alternatieve zorg en preventie en in pakket B is daar nog de tandarts aan toegevoegd.
Verzekerden kunnen de polis niet alleen online sluiten maar hun gegevens tevens beheren in 'Mijn Blue'. Contact opnemen met Blue kan telefonisch, per mail en via social media als Twitter en Facebook; de campagne voor Blue start vandaag.
De premie zal medio november bekend worden gemaakt, als consumenten zich voor het komende jaar weer gaan oriënteren op hun zorgverzekering. Volgens Independer is dat al gaande en op veel grotere schaal dan een jaar geleden. Onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van de vergelijkingssite, wijst uit dat bijna twee keer zoveel mensen van plan is over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het overstappercentage zou van 5,5% toenemen tot 9,7%, wat neer zou komen op 1,6 miljoen verzekerden.

Reageer op dit artikel