nieuws

Telefoon verdringt camera als meestgeclaimde bagageschade

Archief

De mobiele telefoon is dit jaar het meest geclaimde artikel op de reisverzekering, zo meldt de Europeesche. In 15% van de schadegevallen (vorig jaar 11%) ging het om een beschadigde of gestolen telefoon; daarmee is koploper de fotocamera van zijn troon gestoten: die is goed voor 14% (12%) van alle reisclaims.

Telefoon verdringt camera als meestgeclaimde bagageschade

Volgens de Europeesche ligt de multifunctionaliteit van moderne mobiele telefoons ten grondslag aan het grote aantal claims. "Veel Nederlanders nemen deze mee op vakantie. Omdat hij bovendien intensief gebruikt wordt, is de kans op beschadiging ook veel groter." Andere veelgeclaimde items zijn koffers en tassen (10%) en de bril (9%). "Dit jaar werden meer 'gewone' brillen geclaimd dan zonnebrillen." Volgens de Europeesche draagt inmiddels 60% van de Nederlanders een bril of contactlenzen.
De tabletcomputer, inmiddels in het bezit van een op de acht Nederlanders, staat nog niet in de top 10. Wel neemt ruim de helft van de eigenaren de tablet mee op vakantie. "Blijkbaar is men extra voorzichtig met dit apparaat."

Reageer op dit artikel