nieuws

Prijswinnaars Independer tekenden boeteclausule

Archief

De 25 winnaars van de Independer-awards ‘Beste Hypotheekkantoor’ hebben een verklaring ondertekend dat de klantbeoordeling van hun hypotheekadviezen niet partijdig zijn beïnvloed. Daaraan is een boeteclausule gekoppeld. Mocht vast komen te staan dat de ‘reviews’ toch zijn gemanipuleerd, dan moet het kantoor aan Independer een boete van € 10.000 betalen.

Prijswinnaars Independer tekenden boeteclausule

"Van de 25 prijswinnende kantoren wilde één kantoor die verklaring niet ondertekenen en heeft zich teruggetrokken uit de competitie", zegt Ruud Martens namens Independer.nl. "Wij hadden dat kantoor ook aanvullende vragen gesteld, omdat er in korte tijd relatief veel beoordelingen waren gedaan."
De redenatie achter de overeenkomst inclusief boeteclausule is "dat Independer.nl er alles aan wil doen om de informatie op de website kloppend te hebben", aldus Martens. Beoordelingen worden door software én medewerkers op juistheid gecontroleerd en de verklaring van de adviseur vult dat aan. "Het tegengaan van fraude lukt nooit voor 100%, maar we doen een maximale inspanning. Een gemanipuleerde uitslag is namelijk zeer onwenselijk."
Martens betreurt de kritiek vanuit intermediairshoek op het prijzenfestival voor hypotheekadviseurs. "We doen het voor de consument; wij verdienen er geen cent aan. De transparantie van de bedrijfstak moet beter. We willen dat consumenten naar de goede adviseurs gaan en dat goede kantoren middelen krijgen om zich te onderscheiden. Dit is zo'n middel."
De regionale omroep L1 had een vraaggesprek met landelijk winnaar Paul Spatzker.

Reageer op dit artikel