nieuws

Levensverzekeraars in nood

Archief

Nederlanders halen in zo’n rap tempo hun geld uit spaar- en beleggingsverzekeringen en stallen dat in banksparen dat levensverzekeraars in financiële nood dreigen te komen. Met dit bericht opent de Telegraaf vandaag. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) hebben consumenten inmiddels al ruim 8,6 miljard euro uitstaan in deze fiscaal voordelige vermogensopbouw voor de oude dag en hypotheekaflossing. Dit bedrag komt neer op een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar juni.

Levensverzekeraars in nood

De verzekeringsbranche maakt zich grote zorgen over het verschuiven van de stroom spaargeld.
 
Atos Consulting waarschuwde onlangs al voor het op termijn verdwijnen van een groot aantal levensverzekeraars. „De opkomst van banksparen, het afgenomen consumentenvertrouwen en nieuwe regelgeving vormen de belangrijkste bedreigingen. Er blijven maximaal zes tot tien van de 65 maatschappijen over”, stelde Atos.
De verwachting van deskundigen is dat de komende jaren een grote consolidatieslag plaatsvindt in de levensverzekeringssector. Overigens hoeven polishouders bij een eventuele fusie of overname zich geen zorgen te maken, omdat de nieuwe verzekeraar dan gewoon de polissen overneemt.

(De Telegraaf, pag 1)

 

Banksparen beter dan woekerpolis

(De Telegraaf, pag 7)

 

 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Banken winnen het van verzekeraars

(Algemeen Dagblad, pag. 19)

 

Reisbureau weg uit straatbeeld

(De Telegraaf, pag 7)

 

Fraudefonds negeerde verbod

(De Telegraaf, pag 23)

 

'Future Life was piramide'

(De Telegraaf, pag 26)

 

Claim na vliegtuigvetraging makkelijker

(De Telegraaf, pag 1)

Reageer op dit artikel