nieuws

Leeuwarder Onderlinge gaat samen met volmachtbedrijf

Archief

Leeuwarder Onderlinge en Fries Volmachtbedrijf (Joure) gaan samen verder als één bedrijf. “Door deze bundeling van krachten ontstaat een combinatie met de kracht van een onderlinge verzekeraar, de slagvaardigheid van een volmachtbedrijf en de betrokkenheid van het intermediair”, beloven beide partijen. Het bedrijf wordt vanuit Leeuwarden actief onder een nieuwe naam; die wordt pas begin volgend jaar bekendgemaakt.

Leeuwarder Onderlinge gaat samen met volmachtbedrijf

Leeuwarder Onderlinge is met 18 werknemers vanuit de Friese hoofdstad vooral actief in het sluiten van brandverzekeringen en boekte vorig jaar een premieomzet van € 5,2 (5,6) mln. Fries Volmachtbedrijf, met 10 medewerkers goed voor een jaaromzet van € 2 mln, was onderdeel van de HJG Adviesgroep, die tevens bestaat uit bemiddelingsbedrijf HJG Verzekeringen (Bolsward). "Financieel gezien hebben we Fries Volmachtbedrijf overgenomen", zegt Leeuwarder Onderlinge-directeur Sjoerd Hijlkema. "Maar de activiteiten van het volmachtbedrijf worden leidend. Wel blijven wij onder eigen naam als risicodrager actief."
De verzekeraar en het volmachtbedrijf worden nog voor de jaarwisseling operationeel samengevoegd. "Het concept is gebaseerd op een moderne en coöperatieve samenwerking met het intermediair waardoor zowel aanbieder als intermediair beter in staat zijn te presteren in een markt die zowel in commercieel opzicht als in regelgeving sterk in beweging is." Danny van Zomeren, die eigenaar was van het volmachtbedrijf, gaat niet voor de nieuwe organisatie werken. HJG Verzekeringen blijft uitsluitend als bemiddelingsbedrijf actief en is nu eigendom van de directie.

Reageer op dit artikel