nieuws

Jos Koets wil, maar kan niet weg van Independer

Archief

Hypotheekadviseur en columnist Jos Koets wil niet langer een vermelding in het overzicht van hypotheekadviseurs op Independer.nl. De aanstaande uitreiking van prijzen aan de 25 ‘beste hypotheekkantoren’ is hem een doorn in het oog. Van het internetbedrijf heeft Koets echter te verstaan gekregen dat zijn verzoek tot verwijdering van zijn account op Independer.nl niet zal worden gehonoreerd.

Jos Koets wil, maar kan niet weg van Independer

"Ik wil helemaal niet meedoen aan deze commerciële beoordelingsshow", zo laat de eigenaar van het Vlaardingse assurantiekantoor Groenoord weten in zijn vaste column op de website IEX.nl. Koets vindt dat klantbeoordelingen veel te gemakkelijk zijn te manipuleren en dat hoge beoordelingen niets zeggen over de kwaliteit van de hypotheekadviezen. Ter bewijsvoering wijst hij op een AFM-boete voor enkele lokale Rabobanken, die op Independer.nl goede beoordelingen krijgen.
De Vlaardinger heeft zich ook geërgerd aan het feit dat de Stichting Erkend Hypotheekadviseurs (SEH) onlangs in een nieuwsbrief aan de leden aandacht vroeg voor "de onzin van het niet-onafhankelijke Independer", zoals Koets de hypotheekbeoordelingen typeert.
Hij heeft van Independer te horen gekregen dat het internetbedrijf het recht heeft de naam Assurantiekantoor Groenoord op de eigen website te zetten. "We zullen het kantoor als zijnde niet actief zetten, echter volledig verwijderen is niet mogelijk", zo is hem per e-mail meegedeeld. Koets is niet van zins zich hierbij neer te leggen.

Reageer op dit artikel