nieuws

InShared voegt bandenverzekering toe aan autopolis

Archief

InShared heeft een nieuw type verzekering ontwikkeld: de bandenverzekering. De houders van een InShared-autopolis kunnen als extra module een zogenoemde ‘Bandenbundel’ aanschaffen. Die geeft recht op montage, opslag en waar nodig reparatie of vervanging van winterbanden.

InShared voegt bandenverzekering toe aan autopolis

Voor € 1,20 per maand kan de InShared-klant zich verzekeren van reparatie of vervanging van een band bij een lek of schade. Daarmee ontstaat direct het recht op de 'Bandenbundel'. Die omvat montage van banden voor € 60 ('Bandenwissel'), opslag voor € 25 ('Bandenhotel'), met 50% korting aanschaf van winterbanden en een gratis winter- en zomerinspectie van auto en banden. Verspreid over Nederland zorgen 250 servicepartners van de ketens AD Benelux, Leaseprof en ABS Autoherstel voor diensten.
Met het oog op mogelijke schaarste van winterbanden heeft InShared een grote voorraad winterbanden voor zijn polishouders gereserveerd. "Dan praat je over tienduizenden", zegt directeur Felix Tenniglo. Achmea, moederbedrijf van InShared, claimt op basis van onderzoek dat het gebruik van winterbanden tot een lagere schadelast leidt. "De prestatie van de zomerband gaat bij een temperatuur van onder de zeven graden flink achteruit. Door het minder elastische rubber van de zomerband heeft de bestuurder minder grip op de weg, waardoor de remweg toeneemt." Tenniglo voegt daaraan toe: "Goede banden zijn van cruciaal belang voor het voorkomen en beperken van schade, bij alle typen weer. Het meest bepalend echter blijft de rechtervoet."
Polishouders die via InShared winterbanden aanschaffen, krijgen geen premiekorting maar wel beloningspunten. Die punten bepalen de hoogte van de zogeheten jaarbeloning van InShared.

Reageer op dit artikel