nieuws

Hypotheeknood neemt toe

Archief

Steeds meer Nederlanders kunnen hun hypotheek niet meer betalen, staat vandaag op voorpagina van de Telegraaf. Het aantal geregistreerde betalingsachterstanden van leningen met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) zal dit jaar bijna verdubbelen tot circa vierduizend.

Hypotheeknood neemt toe

ING-bank houdt er rekening mee dat binnen een aantal jaar een op de twintig huizenbezitters problemen krijgt met het betalen van de maandelijkse rente en aflossing.
Directeur Karel Schiffer van NHG noemt de situatie zorgelijk. „De bij ons geregistreerde gevallen zijn huizenbezitters die al vier maanden niet aan hun verplichtingen voldoen. Dan heb je echt een serieus probleem. Na nog eens drie maanden kan tot gedwongen verkoop over worden gegaan. Ik verwacht dat de helft van de vierduizend gevallen er niet met de bank uitkomt en op straat zal komen”, aldus Schiffer. Vorig jaar lag dat aantal op 1340.
(De Telegraaf, pag. 1)
 
‘NHG-plafond tijdens crisis niet verlagen’
(De Telegraaf, pag. 3)
 
Ook huis kopen met NHG laat terugval zien
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Rumoer rond de laatste rekening
(De Gelderlander, pag. 10-11)
 
Protest tegen beleid zorgverzekaar Menzis

(De Pers, pag. 2)

 

Financieel klachtenloket Kifid past structuur aan

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

Reageer op dit artikel