nieuws

‘Gebrek aan concurrentie maakt inboedelpremie hoog’

Archief

De duurste inboedelverzekering is gemiddeld drie keer zo duur als de goedkoopste. Internetvergelijker en -tussenpersoon Verzekeringssite en consumentenprogramma Kassa hebben daar dit weekeinde de lamp op gezet. Zij schrijven de verschillen toe aan het feit dat weinig mensen regelmatig van inboedelverzekering wisselen en er weinig concurrentie is tussen verzekeraars.

‘Gebrek aan concurrentie maakt inboedelpremie hoog’

"Dat blijkt uit het feit dat bij inboedelverzekeringen van elke euro premie 11 cent over blijft als winst voor de verzekeraar. Bij autopolissen komt dit neer op 1 cent", zo luidt de verdere toelichting. "Uit nadere analyse blijkt dat één op de drie meest uitgebreide inboedelverzekeringen goedkoper is dan de gemiddelde extra uitgebreide verzekering. Het is belangrijk om bij het afsluiten van een inboedelverzekering goed de verschillende dekkingen met elkaar te vergelijken en de kosten daarvan", aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.
Zaterdag besteedde televisieprogramma Kassa aandacht aan het onderwerp onder de noemer 'Jarenlang teveel voor inboedelpolis betaald'.

Reageer op dit artikel