nieuws

Financiële Makelaar stopt met afsluitprovisie op levenpolissen

Archief

De Financiële Makelaar behandelt geen aanvragen meer voor levensverzekeringen waarbij sprake is van afsluitprovisie. Het inkoopbedrijf vreest te worden geconfronteerd met het terugboekrisico doordat polissen in verband met het aanstaande provisieverbod kort na het sluiten worden beëindigd.

Financiële Makelaar stopt met afsluitprovisie op levenpolissen

Het besluit betreft uitvaart-, overlijdensrisico-, lijfrente- en kapitaalverzekeringen. "Per 1 januari 2013 zal waarschijnlijk een algeheel provisieverbod gaan gelden voor complexe financiële producten. Door de aangekondigde wijzigingen achten wij het risico dat deze producten binnen de verdientermijn worden beëindigd of overgesloten naar goedkopere (netto)producten groot", legt algemeen directeur Peter Komen uit. "Daarbij lopen wij het gevaar dat het potentiële terugboekrisico, dat primair op ons drukt, niet verhaald kan worden op de oorspronkelijke adviseur."

 

Reageer op dit artikel