nieuws

Faillissement Cinjee: meer dan veertig onwettige acties

Archief

Het failissement van Cinjee heeft volgens curator Eddy Butin Bik een record aan onwettige rechtshandelingen opgeleverd. “Bij veel faillissementen zijn dat er één of twee, maar in dit geval is er sprake van meer dan veertig paulianeuze acties”, zegt de curator. “In meerderheid gaat het hier om verboden verkoophandelingen of extra verpandingen.” Al deze acties zijn inmiddels vernietigd.

Faillissement Cinjee: meer dan veertig onwettige acties

De curator zegt nu zo ver te zijn dat driekwart van de totale portefeuille, in 2010 goed voor een provisieomzet van € 16,3 mln, in de verkoop kan. Daarbij gaat het enerzijds om portefeuilles van circa zestig tussenpersonen "die zich realiseerden dat het eerder gevestigde pandrecht mogelijk niet meer geldig zou zijn" en anderzijds om een groep intermediairs die zich laat vertegenwoordigen door advocatenkantoor TRC. Volgens de curator zijn er meer dan twee geïnteresseerde kopers voor de portefeuille, waaronder SAA.
Een aantal portefeuilles is al separaat verkocht, onder meer aan YouSure. Die bedrijf van de DIN-eigenaren Joep van den Eijkel en Ger Knikman houdt kantoor in Ridderkerk. Daar vormen voormalig hypotheekmedewerkers van Cinjee Advies inmiddels een hypotheekdesk; de vennootschap You Sure Hypotheken is in oprichting.
De complexiteit van dit faillissement van Cinjee Advies heeft volgens Butin Bik ook het verschijnen van het faillissementsverslag vertraagd. De curator heeft hiervoor uitstel gekregen maar meldt dat "daar op dit moment de laatste hand aan wordt  gelegd."

Reageer op dit artikel