nieuws

Enquête commissie: 80% vindt dat NN ondergraaft

Archief

Tachtig procent van de bij de Commissie CFD aangesloten tussenpersonen ziet de actie van Nationale-Nederlanden, om onder eigen label met netto prijzen ook aan directe distributie te gaan doen, als een zet om de positie van het intermediair te ondergraven. Eén op de tien ziet er juist een kans in om zelf met nettoprijzen nieuwe wereld succesvol tegemoet te treden

Enquête commissie: 80% vindt dat NN ondergraaft

De rest van de eerste zeshonderd deelnemers aan de enquête van de Commisie CFD denkt neutraal over de actie van NN. Voorzitter Edwin Herdink van de Commissie wil samen met de andere commissieleden en adviseur Wim Koster zo snel mogelijk beoordelen wat te doen met de resultaten en nadenken over een tegenzet. "Ik kan me namelijk niet voorstellen dat NN niet van te voren bedacht heeft hoe de branche zou reageren", zegt hij. "Ook durf ik er veel om te verwedden dat NN van te voren uitgebreid contact heeft gehad met andere verzekeraars en dat wij heel snel vergelijkbare acties van Delta Lloyd, Reaal of Aegon kunnen verwachten."

Reageer op dit artikel