nieuws

Betalingsproblemen hypotheek verdubbeld

Archief

Het aantal Nederlanders dat de hypotheek niet kan betalen is sinds de crisis bijna verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Kredietregistratie (BKR). In het derde kwartaal van 2011 waren er in Nederland 45.000 huishoudens met een betalingsachterstand van ten minste drie maanden op hun maandelijkse hypotheeklasten. Een jaar geleden waren dat er nog 37.500, in 2007 nog 24.000.

Betalingsproblemen hypotheek verdubbeld

Volgens het BKR is de sinds 2008 ingezakte huizenmarkt van de laatste jaren de voornaamste oorzaak van het probleem. "Als je vroeger de hypotheeklasten niet meer kon betalen, kon je het huis verkopen. Maar tegenwoordig lukt dat niet meer zo makkelijk," zegt BKR-directeur Peter van den Bosch.

Naar schatting zitten 500.000 huishoudens met een huis dat minder waard is dan de hypotheek. Als zulke mensen een achterstand hebben, brengt verkoop ze alleen 'van de regen in de drup', aldus Van den Bosch. Maar ook personnen die geen restschuld hebben, zijn in de huidige markt langer bezig met de verkoop. 

(Algemeen Dagblad, pag. 17)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Verzekeraars in het rood

(De Telegraaf, pag. 23)

 

Scheringa zoekt kapitaal

(De Telegraaf, pag. 25)

 

Achterstand hypotheek neemt toe

(GPD-dagbladen, pag. 13)

 

Meer zorgpremie voor hoge inkomens

(De Gelderlander, pag. 13)

 

'Verzekeraars doelen te veel op omzet'

(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

 

Aegon wil afkalving verdienmodel keren met oprichting nieuwe consumentenbank

(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

 

Bank kan verzekeraar helpen

(Het Financieele Dagblad, pag. 19)

Reageer op dit artikel