nieuws

Banksparen voor pensioen bij ING

Archief

Klanten van ING kunnen voortaan ook voor hun pensioen banksparen. De ‘Pensioenspaarrekening’ is volgens de bank “het eerste online af te sluiten bankspaarproduct”. En dat is dan ook nog “direct gratis af te sluiten”, zo luidt de aanprijzing.

Banksparen voor pensioen bij ING

"Tijdens onze Financiële Informatie Avonden hebben we gemerkt dat veel klanten pensioen een lastig onderwerp vinden", zegt ING-directeur Vincent van den Boogert. Daartoe is de 'PensioenWijzer' ontwikkeld, "om klanten te helpen de juiste keuzes te maken voor hun pensioen". Die 'PensioenWijzer' geeft uitleg over de opbouw van een pensioen, de mogelijkheden om het pensioen aan te vullen "en hoe je zelf een pensioenproduct opent".
Naast de website en het callcenter van ING "kan uiteraard ook een afspraak worden gemaakt met de pensioenadviseur; het eerste adviesgesprek is gratis", stelt ING. Daarna moet de klant op uurbasis of tegen een vast tarief voor het advies betalen. Vormt het adviesrapport de inleiding tot het sluiten van een bankspaarproduct, dan wordt die betrokken bij Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel