nieuws

Atos ontwikkelt app voor buitendienst verzekeraars

Archief

Atos gaat een Pad-applicatie ontwikkelen voor (schade)verzekeraars, waarin de ‘Basisadministratie Adressen Gebouwen’-gegevens worden gecombineerd met klantinformatie, inspectierapporten en nieuwsberichten. "Hierdoor ontstaat voor alle gebruikers een totaalbeeld van de klant in diens directe omgeving, gebaseerd op de actualiteit", aldus Atos.

 

Verzekeraars beschikken over veel klantdata die verspreid zijn over diverse kanalen. Een aantal verzekeraars werkt, in de buitendienst, inmiddels met iPad’s om zo ook onderweg te beschikken over klantgegevens. Er is echter volgens Atos behoefte aan één geïntegreerd klantbeeld, zodat de verzekeraar het advies beter op de behoefte van de klant kan afstemmen.

 

Voor de ontwikkeling van de app wordt gebruik gemaakt van software van Esri en van Geowebservices (Geo as a Service). Door met zogenaamde kaartlagen te werken is het voor de gebruiker eenvoudig specifieke informatie en externe omgevingsinformatie toe te voegen aan het integraal klantbeeld.

 

Reageer op dit artikel