nieuws

Arag biedt scheidsrechters juridische bijstand

Archief

Rechtsbijstandverzekeraar Arag gaat de 30.000 KNVB- en clubscheidsrechters juridisch bijstaan. Na geweld op of rond het voetbalveld kunnen zij voortaan gratis een beroep doen op de juridische hulp van Arag. Naast raad en advies per internet of telefoon kan de scheidsrechter bij een eventuele rechtsgang worden bijgestaan.

Arag biedt scheidsrechters juridische bijstand

"Met deze service laten we zien dat wij achter de scheidsrechter staan en met onze juridische kennis een bijdrage kunnen leveren aan sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden", zegt Arag-directievoorzitter Marc van Erven. Arag is sinds begin dit jaar sponsor van de scheidsrechterstak van de KNVB. "Dit is een toonbeeld van een partnership waarin beide partijen elkaar versterken", zegt KNVB-voorzitter Michael van Praag.
Met de 'Effectieve Aanpak Excessen' handelt de KNVB sinds kort bij incidenten op de velden harder en sneller. Tevens heeft het ministerie van VWS het actieplan "Naar een veiliger sportklimaat" opgesteld; verenigingen hebben zich unaniem achter de aanpak van geweld geschaard. "Het is fantastisch dat Arag op deze manier ook scheidsrechters rugdekking en assistentie biedt."
Het aantal geweldsincidenten tegen KNVB-(amateur)scheidsrechters is afgelopen voetbaljaar licht toegenomen. De KNVB registreerde vorig jaar 241 molestaties in het amateurvoetbal, een stijging van 6%; in de seizoenen daarvoor was het aantal molestaties stabiel.

Reageer op dit artikel