nieuws

Agis komt met extra zorgdekking Vrouw Plus

Archief

Bij Agis kunnen vrouwen vanaf 18 jaar zich voor € 2,95 per maand bijverzekeren voor vrouwspecifieke zorg en preventie. Onder de noemer Vrouw Plus vallen vergoedingen voor onder andere (anti-)conceptie op natuurlijke basis, kinderopvang en/of huishoudelijke hulp tijdens ziekenhuisopname, online lifestylecoaching gericht op het verminderen van hartrisico’s en een MRI-scan bij een medisch noodzakelijk borstonderzoek.

Agis komt met extra zorgdekking Vrouw Plus

Tijdens het Agis Vrouwenspreekuur kunnen vrouwen telefonisch of online bij vrouwelijke zorgcoaches terecht voor een luisterend oor en voor specifieke vragen over onder andere bekkenbodemklachten, borstkanker, zwangerschap en de overgang.
De uitkomsten van een online enquête onder 11.000 vrouwen is voor Agis de aanleiding geweest om de zorg voor vrouwen te verbeteren. Volgens Wankie Chan, manager bij Agis, willen vrouwen soms liever een vrouwelijke arts bij specifieke problemen, hebben ze behoefte aan meer nacontrole bij een zwangerschap of preventieve controle gericht op (borst)kanker."Vrouwen hebben in veel gevallen andere zorg dan mannen nodig. Het aansprekende voorbeeld is hart- en vaatziekten; de belangrijkste doodsoorzaak onder vrouwen. De symptomen van deze ziekte manifesteren zich bij vrouwen anders dan bij mannen", aldus Chan.
Vrouw Plus is vanaf 1 januari 2012 als extra dekking bij te sluiten bij de basis- en aanvullende verzekering.

Reageer op dit artikel