nieuws

Adfiz-lid AmstelVoorden geveld voor faillissement

Archief

Het Almeerse intermediairbedrijf AmstelVoorden is in de slotweek van september op verzoek van eigenaar Paul Steenvoorden door de rechtbank Zwolle failliet verklaard. "De wetgever slaagt er fantastisch in onze beroepsgroep onderuit te halen."

 

Met die stelling doelt de 55-jarige ondernemer op de vele wetten en regels en vooral de beperkingen op beloningsgebied, die de afgelopen jaren zijn ingevoerd.

 

Door het faillissement verliezen negen personeelsleden hun baan. Begin 2010 omvatte het personeelsbestand van AmstelVoorden nog twintig medewerkers. "We hebben een aantal reorganisaties achter de rug", aldus de 55-jarige eigenaar. "We zijn er niet in geslaagd overeind te blijven."

 

In de portefeuille van AmstelVoorden, lid van zowel Adfiz als de NVGA, bevinden zich zo’n tienduizend klanten, waarvan 1.100 bedrijfsrelaties. Het huisvolmachtbedrijf Steenstad Assuradeuren had nog volmachten van NN, ASR, Delta Lloyd, Arag, Mondial en Monuta. Curator Van Dijen zal aansturen op verkoop van de portefeuille. "Daar ben ik niet in geslaagd. Ik ga niet doorstarten", stelt Steenvoorden. "Met 2013 in het vooruitzicht zag ik geen continuïteit meer."

 

Agena

 

De rechtbank in Haarlem sprak het faillissement uit over Agena Verzekeringsgroep. Het kantoor in Bussum had de administratie uitbesteed aan Risk Groep in Houten. De portefeuille bestaat hoofdzakelijk uit bedrijfsmatige schadeverzekeringen. "Een prachtige portefeuille", zo typeert Ad van der Leer het klantenbestand met daarin een kleine vijfhonderd bedrijven. Over de oorzaak van het faillissement laat hij zich liever niet uit. Van der Leer is samen met Frits Redeker eigenaar van Agena, dat verder nog één werknemer had.

 

Afgelopen maand waren er verder faillissementsuitspraken over H&L Adviesgroep in Veghel, Belderbos Hypotheken in Den Haag en H&W Makelaars Rijnmond in Capelle aan den IJssel. Hypotheekadvies behoorde tot de diensten van laatstgenoemde makelaars; H&L was eigendom van Patricia van Diest.

 

Reageer op dit artikel